Pöörases hoos Haaland purustas järjekordsed rekordid (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: AP Photo/Dave Thompson/Scanpix

Esimest hooaega Inglismaa kõrgliigas mängiv Erling Haaland on võtmas enda nimele kõik rekordid, mis ühele ründajale aastaga võimalik.

Tänavusest hooajast Manchester City meeskonda kuuluv Haaland aitas viimases liigamängus enda leivaisal alistada 4:1 Londoni Arsenali. Norralane lõi kohtumise viimase tabamuse ning sellega võttis enda nimele ka järjekordsed rekordid.

22-aastane norralane on Inglismaa kõrgliigas sel hooajal löönud 33 väravat, mis tähistab tippmarki ajastul, mil liigahooaeg kestnud 38 kohtumist. Varasemalt hoidis praeguse formaadi edukaimat tulemust Mohamed Salah, kes sahistas 2016/2017 hooajal väravat 32 korda.

Inglismaa kõrgliiga ühe hooaja tipptulemust hoiavad enda käes endiselt Andrew Cole ja Alan Shearer. Mõlemad mehed suutsid enda parimal hooajal lüüa 34 tabamust, ent seda ajal, mil mängiti 42 liigamängu.

Hetkel tundub, et Haalandi jaoks on ka selle rekordi alistamine ainult vormistamise küsimus, sest Cityl on veel pidamata seitse liigamängu.

Siiski võttis Haaland enda nimele juba veel ühe rekordi. Nimelt on ta tänavu kõikide võistlussarjade peale löönud 49 väravat. Sellest enamat pole ühe hooajaga suutnud ükski Inglismaa kõrgliigas mängiv jalgpallur. Eelmine tippmark kuulus Ruud van Nistelrooyile (2002/2003) and Salahile (2017/2018).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles