GALERII ⟩ Meeletu tagasituleku teinud Eesti hoidis elus EM-finaalturniiri lootuse

Karl-Joosep Küngas
Copy

Eesti käsipallikoondis jätkas EM-valiksarja koduväljakul Tšehhi vastu. Pärast põnevat lahingut tuli Eestil tunnistada vastaste 30:32 paremust.

Seni oli Eesti EM-valiksarja kolmandas grupis suutnud võidurõõmu ühe korra tunda. Sellega ollakse kolmandal positsioonil, mis jätab võimaluse heidelda EM-pileti eest.

Tšehhi ja Eesti olid korra selles valiksarjas kohtunud ning oktoobris ei jätnud tšehhid eestlastele mingit võimalust. Ka täna Kalev spordihallis toimunud lahing algas Tšehhile resultatiivselt ning pärast paari minutit oli Eesti 0:5 kaotusseisus.

Poolajapausile läks Eesti 14:18 kaotusseisus, ent suutis teisel poolajal mängu elevust tuua. Korra seitsme väravaga taha jäänud Eesti alustas viimastel minutitel meeletut spurti. Õnnestumisi tuli nii rünnakul kui ka kaitses ning kolm minutit enne lõppu oli vahe minimaalne (29:30).

Viimastel minutitel suutis Tšehhi ikkagi rohkem õnnestuda ning lõpuks 32:30 võidu teenida. Eesti poolelt olid täna resultatiivseimad Kaspar Lees ja Mihkel Lõpp viie tabamusega. Vastaste poolelt viskas Jakub Hrstka kaheksa väravat.

Eesti säilitas ikkagi väikse kaotusega võimaluse EM-pileti eest ka viimases voorus võidelda. Lisaks kaheksa alagrupi esimesele kahele pääseb järgmisel aastal EMile ka neli kolmandal positsioonil lõpetanud koondist. Hetkel hoiab Eesti selles arvestuses viiendat positsiooni, ent viimases voorus võib kõik muutuda. Eesti lõpetab EM-valiksarja pühapäeval Islandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles