Euroliiga mõistis Partizani ja Reali mängus puhkenud massikakluse hukka

Christopher Krutto
Copy
Belgradi Partizani ja Madridi Reali mängijate vaheline kaklus.
Belgradi Partizani ja Madridi Reali mängijate vaheline kaklus. Foto: Juan Carlos Hidalgo/EPA/Scanpix

Eile õhtul puhkes korvpalli Euroliiga play-off seeria raames peetud Belgradi Partizani ja Madridi Reali kohtumises massikaklus, mis lõppes mängu enneaegse lõpetamisega. Nüüd võttis Euroliiga juhtunu kohta sõna.

Seeria avakohtumise kaotanud Real oli teises kohtumises 80:95 taga ning võõrsil mänginud Partizan kulges võidu suunas. Hispaania tippklubi mängijate frustratsioon sai neist võitu ning see viis massikakluseni .

Kõik algas sellest, kui Reali mängija Sergio Llull tegi jõulise vea Kevin Punterile, kes seejärel talle vastu astus. Puhkes massikaklus, kuhu sekkusid pea kõik mängijad, kes kohtumiseks olid üles antud.

Kõigepealt seletas Euroliiga, miks kohtumine otsustasti lõpetada. Liiga avaldusest selgub, et kuna kõik kakluses osalenud ja pingi alalt lahkunud mängijad eemaldati kohtumisest, siis ei jäänud kummalgi meeskonnal alles minimaalselt kahte meest, et kohtumine lõpuni mängida.

Nii sai Partizan kirja teise võidu ja läks seeriat 2:0 juhtima.

Lisaks sellele kinnitati, et juhtumi asjaolud on edastatud Euroliiga distsiplinaarkohtunikule, kelle otsust järgnevate karistuste osas on oodata 24 tunni jooksul.

«Euroliiga mõistab tugevalt hukka sündmused, mis mängu lõpus aset leidsid. Sellised sündmused ei esinda väärtusi ja austust, mida meie liiga ja klubid edendavad ja mida korvpall endas kehastab,» seisis Euroliiga avalduses.Massikakluse põhjustanud Reali leer vabandas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles