Horvaatia ralli oleks Breeni surma tõttu äärepealt ära jäänud

Christopher Krutto
Copy
Hyundai Rally1-auto.
Hyundai Rally1-auto. Foto: Hyundai Motorsport

Horvaatia rallil mälestati korduvalt varalahkunud rallisõitjat Craig Breeni, kuid iirlase traagilise hukkumise tõttu võinuks hooaja neljas MM-etapp hoopis ära jääda.

Breen hukkus nädal enne Horvaatia ralli algust, kui testis Hyundai i20 N Rally1-autot. Traagilisele õnnetusele järgnenud päevadel oli õhus võimalus, et Horvaatia MM-etappi ei toimu.

«Olime ettevalmistuse viimaste päevade juures, kui saime selle uudise. Nagu võite arvata, ei uskunud keegi kunagi, et midagi sellist võib juhtuda. Ausalt, ma ei arvanud, et ma oleks kunagi kellegi surmale nii lähedal. See oli kohutav. Täielik tragöödia,» rääkis Horvaatia ralli korralduskomitee esimees Daniel Šaškin.

«Rääkisin 10 või 12 inimesega siin ja rääkisime muidugi ka FIA (rahvusvaheline autoliit – toim) ja WRC Promoteriga. Mõtlesime tõsiselt, et jätame võistluse ära,» jätkas Šaškin.

Hyundai, Breeni pere ja kaardilugeja James Fulton olid kõik selle poolt, et võistlus siiski toimuks, ning seetõttu jätkasid horvaadid korraldamist.

Šaškini sõnul tõi Breeni surm katsetele ka mõne muutuse. Kuigi tegu oli õnnetu avariiga, paigaldati kurvide äärde juurde umbes 40 heinapalli ja rohkem rehve, et sõitjatele rohkem kaitset anda.

«Nagu ma ütlesin: see oli tragöödia ja me ei taha midagi sellist enam kunagi näha,» lõpetas Šaškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles