Endine tippjalgpallur on nüüd režiimi vaenlane. Teda on korduvalt ähvardatud tappa

Christopher Krutto
Copy
Ali Karimi
Ali Karimi Foto: Imago/ScanPix

Iraani jalgpallilegend Ali Karimi on kodumaal põlu all, sest on seal võimul oleva režiimi vastane, ning tema elu on korduvalt ähvardatud.

Karimi mängis aastatel 2005–2007 Müncheni Bayerni ridades ning võitis kaks Saksamaa meistri tiitlit. Iraani koondist esindas ta 129 korral ja lõi 38 väravat. 2009. aastal kandis ta Lõuna-Korea vastu rohelist käepaela, millega protestis valimistel toimunud pettuse vastu. Pärast seda keelati tal koondist esindada.

Praegu 44-aastane endine jalgpallur toetas mullu aset leidnud valitsusvastaseid meeleavaldusi ja teda lausa süüdistati mässu õhutamises. Iraani võimud otsustasid tema Teherani lähedal oleva kodu ära võtta.

Karimi otsustas põgeneda USAsse, kuid suundus kõigepealt Dubaisse, kus ta langes inimröövi ohvriks. Nüüd on praegu jalgpallitreenerina tegutsev Karimi turvalises kohas.

«Ma olen mitmest kohast surmaähvardusi saanud. Seetõttu otsustasin Iraanist veel kaugemale kolida. Ma pidin pärast Dubaid uuesti kolima. Eksiilis olla on kohutav tunne. Loodan, et naiste vabaduse ja õiguste revolutsioon on edukas,» vahendab Fakt Karimi sõnu.

Lisaks kutsus Karimi riigi sportlasi üles rahvusvahelistel võistlustel oma meelsust avaldama ning sotsiaalsete teemade nimel protestima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles