Valitsev meister murdis otsustavas veerandfinaalis Rapla ja edenes poolfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis Raplat ja edenes meistrivõistluste poolfinaali.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis Raplat ja edenes meistrivõistluste poolfinaali. Foto: Urmas Luik

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel selgus viimane poolfinalist, kelleks on Pärnu Sadam. Otsustavas viiendas veerandfinaalis alistas Pärnu võõrsil Rapla Avis/Utilitase meeskonna 78:65.

Eesti meistrivõistlustel läks ainsana veerandfinaalidest kõiki kohtumisi tarvis Pärnu ja Rapla vastasseis. Seejuures läks favoriidina viimasele kohtumisele vastu kodumeeskond, kes oli kolm päeva varem tulnud edukalt välja ellujäämismängust.

Rapla Sadolini spordihoones toimunud lahingus suutis Pärnu kiiresti juhtohjad haarata ning pidevalt initsiatiivi hoida. Nende eesmärgiks oli võtta maha Rapla liider Tyler Cheese ning sellega tuldi edukalt toime.

Kui avaveerandi võitis Pärnu 21:14, siis poolajapausiks oli külaliste edu juba 42:28. Teisel poolajal kasvas pärnakate edu juba hetkeks 21-punktiliseks. Rapla püüdis veel tugeva lõpuspurdiga elevust tekitada, ent kaheksaast silmast lähemale ei jõutud. Lõpusireeni kõlades olid tablool Pärnu 78:65 võidunumbrid.

Pärnu poolelt säras üleplatsimehena Matthew McCarthy, kelle arvele jäi 22 punkti. Mihkel Kirves toetas teda 15 punkti ja kaheksa lauapalliga. Rapla poolelt viskasid Sven Kaldre ja Tormi Niits vastavalt 14 ja 13 punkti.

Poolfinaalis läheb Pärnu nõnda vastamisi Tartu Ülikool/Maks&Mooritsaga. Teise finalisti selgitavad BC Kalev/Cramo ja KK Viimsi/Sportland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles