AMETLIK Eesti võõrustab Tallinnas Pariisi olümpia eelvalikturniiri korvpallis

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti korvpallikoondis saab olümpiale pürgimist alustada kodupubliku ees.
Eesti korvpallikoondis saab olümpiale pürgimist alustada kodupubliku ees. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA andis järgmise aasta Pariisi olümpiamängude ühe eelkvalifikatsiooniturniiri Eesti korraldada. Turniir toimub Tallinnas, Tondiraba jäähallis 12.–15. augustil.

See on seni suurima kaaluga korvpallisündmus, mis Eestis korraldatud. Lisaks Eestile said turniiri korraldusõiguse endale Poola ja Türgi. Otsustav faas eelturniiride paremate vahel – kus selguvad kaks olümpiamängude põhikvalifikatsiooni pääsejat – peetakse just Poolas ja Türgis.

Eesti meeste koondise peatreeneri Jukka Toijala sõnul on Eesti korvpallile olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiri korraldamine suur au ning kingitus fännidele. «Turniiril osalemine ja selle korraldamine näitab, et liigume korvpalliriigina õiges suunas ning see on meile suur au. See annab meile võimaluse tuua sel hetkel parimas koosseisus olev Eesti koondis oma kodupubliku ette. Lisaks sportlikule poolele tähendab see ka kummardust Eesti korvpallifännidele, kes on meid toetamas käinud EM-finaalturniiridel Riias ja Milanos,» ütles Toijala pressiteate vahendusel.

«Oleme suhelnud mängijatega. Tagasiside on olnud väga positiivne ning mängijad on motiveeritud koondist kodusel turniiril esindama,» avaldas Toijala.

Eelkvalifikatsiooni alagruppide loosimine toimub esmaspäeval, 1. mail, mil selguvad ka Eesti koondise vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles