Samas vaimus jätkata: Eesti vehklejad ei pea Kolumbias tuleval GP-etapil venelastega võistlema!

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis (paremal), tema 22. aprillil peetud Eesti meistrivõistluste finaalivastane Nelli Differt ega teised Eesti vehklejad ei pea Calis venelaste vastu võistlema.
Katrina Lehis (paremal), tema 22. aprillil peetud Eesti meistrivõistluste finaalivastane Nelli Differt ega teised Eesti vehklejad ei pea Calis venelaste vastu võistlema. Foto: Madis Veltman

Ööl vastu laupäeva läks lukku järgmisel nädalavahetusel Kolumbias Calis peetava epeevehklemise GP-etapi ülesandmise tähtaeg. Rahvusvahelise alaliidu leheküljel oleva nimekirja takseerimine toob hea uudise – sellest ei leia Venemaa ega Valgevene vehklejaid!

Seega langeb vähemalt sel korral automaatselt ära küsimus, kuidas peaksid Eesti sportlased käituma, kui venelased osaleksid samal võistlusel. Et see on esimene Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte andev võistlus, on seal kohal maailma paremik, sealhulgas Eestist seitse naist (Katrina Lehis, Nelli Differt, Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Veronika Zuikova) ja kolm meest (Sten Priinits, Ruslan Eskov, Ilian Bobrov).

Mis on venelaste puudumise taga? Idanaabritel on mure olnud teemal, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) paar kuud taga antud soovitustes, kuidas Venemaa ja Valgevene sportlased areenidele tagasi lubada, on liiga ahistavad tingimused. Küll tuleb võistelda neutraalsena, oma sümboolikata, siis ei tohi olla sidet sõjaväega, ning kõige hullem, tuleb veel sõja vastu olla!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles