Ukraina tõstekoondist ähvardab dopingupruukijate tõttu Pariisi olümpialt eemalejäämine

Toimetas Ville Arike
Copy
Alina Maruštšak tuli 2021. aastal Euroopa ja maailmameistriks.
Alina Maruštšak tuli 2021. aastal Euroopa ja maailmameistriks. Foto: Wikimedia Commons

Nagu Ukrainal ning eraldi tema spordil vähe probleeme oleks, tekib neid juurde ka sealt, kust saaks sõjaga võrreldes kergema vaevaga ära hoida. Riigi tõstjaid on tabanud dopingutarvitamise laine ja see mõjutab tervet spordiala halvasti.

Pärast Tokyo olümpiamängude lõppu on Ukraina tõstjad andnud juba kolm positiivset dopinguproovi ning see ähvardab halvemal juhul terve koondise jätta eemale järgmisel aastal peetavatest Pariisi olümpiamängudest, vahendas portaal InsideTheGames.

Viimasena jäi vahele 2021. aastal kehakaalus kuni 81 kg Euroopa ja maailmameistriks kroonitud Alina Maruštšak. Ta pidi osalema eelmisel nädalal Jerevanis peetud EMil, kuid enne võistlust teavitati Ukraina alaliitu Maruštšaki ajutisest võistluskeelust. Keelatud ainet hüdroklorotiatsiidi sisaldanud positiivse proovi andis ta 10. märtsil.

Viimase poole aasta jooksul olid keelatud aineid tarvitanud ka Ruslan Kožakin ja Bohdan Taranenko, mõlemad jäid vahele trimetatsidiiniga.

Kui trio kõik liikmed saavad standardse nelja–aastase võistluskeelu, võidaksegi Ukrainalt võtta ära Pariisi mängude tõstmisvõistluse kas kõik kuus kohta või osa nendest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles