Mis saab Kläbo MK-sarja tulevikust? Norra suusatäht peab kodumaal aru andma

Christopher Krutto
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: LEHTIKUVA/via REUTERS/Scanpix

Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo andis teada, et lahkub kodumaa suusakoondisest ning hakkab enda treeninggrupiga harjutama. Seetõttu on tekkinud suured küsimärgid selle üle, mis saab tema tulevikust.

Nimelt kehtib Norras reegel, mille järgi koondisest lahkunud sportlased ei saa MK-sarjas rajale tulla. Küll kehtib selle reegli juures klausel, et erakordsetel põhjustel koondise juurest lahkunud sportlased saavad endiselt MK-sarjas võisteldaa, kirjutab VG.

Norra murdmaasuusakoondis tegi kodumaa suusaliidule avalduse, et vastuolulist reeglit muudetaks ning oleks kindel, et koondise suurim täht saaks kindlasti MK-sarjas võistelda, kuid see palve lükati tagasi.

Seetõttu peab Kläbo nüüd Norra murdmaasuusatamise komitee esimehele Torbjörn Skogstadile aru andma, miks otsustas koondise juurest lahkuda.

«Me peame kuulma põhjalikke põhjendusi, miks ta lahkus rahvuskoondise juurest. Reeglites on selgelt kirjas, et kui sportlane lahkub rahvuskoondisest vaid kommertspõhjustel, siis ta MK-sarjas võistelda ei saa,» seletas Skogstad.

Kläbo ise õigustas oma lahkumist sellega, et koondisel on rahalised mured ja seetõttu oli tema arust vale, et tema erinevad treeninglaagrid kinni makstakse. Kuigi üldiselt norrakad suvel kõrgmäelaagrites ei käi, siis Kläbo käis möödunud suvel korduvalt USAs kõrgmäelaagrites.

Seetõttu soovibki Kläbo, et koondis saaks oma vahendeid kasutada teiste sportlaste jaoks. Lisaks soovis Kläbo vaigistada jutud, et ta saab erikohtlemist.

Tõenäoliselt saab Kläbo talvel siiski MK-sarjas kaasa teha, sest vaevalt soovib suusaliit visata üle parda ühe oma populaarsema sportlase. Sellele on vihjanud juba ka Norra suusaliidu president Tove Moe Dyrhaug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles