Järgmine superstaar? 15-aastane Barcelona jalgpallur murdis enam kui 100 aastat püsinud rekordi

Christopher Krutto
Copy
Lamine Yamal.
Lamine Yamal. Foto: Xavi Urgeles/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Barcelona jalgpalliklubi alistas eile Hispaania kõrgliigas 4:0 Real Betisi. Tolles mängus tegi ajalugu kõigest 15-aastane Barcelona mängija Lamine Yamal.

Barcelona võit ei olnud sisuliselt kordagi kohtumise jooksul kahtluse all. Katalaani tippklubi läks juba 14. minutil Andreas Christenseni väravast juhtima. 33. minutil teenis Betisi mängija Edgar Gonzalez teise kollase kaardi ja saadeti varakult duši alla.

Kusjuures väljakule sai Gonzalez alles 12. minutil, kui asendas vigastada saanud Luiz Felipet.

36. minutil lõi Robert Lewandowski kodus mänginud Barcelona teise ja 39. minutil Raphina sahistas võrku Raphinha, viies Barcelona juba 3:0 ette. Lõppseisu vormistas 82. minutil omaväravaga Betisi mängija Guido Rodriguez.

Yamal pääses platsile 84. minutil, kui asendas välja võetud Gavit. Sellega sai temast 15 aasta ja 290 päeva vanusena Barcelona läbi aegade noorim mängija. Hispaania kõrgliiga ajaloo noorim mängija on Luka Romero, kes 2020. aastal pääses Mallorca eest Madridi Reali vastu platsile 15 aasta ja 219 päeva vanusena.

Barcelona ajaloo eelmine noorim mängija oli Armand Martinez Sagi, kes esindas klubi 1922. aasta aprillis 15 aasta ja 339 päeva vanusena.

Kusjuures Betisi eest eile platsil olnud 41-aastane vanameister Joaquin oli Yamali sünni ajaks saanud Hispaania kõrgliigas kirja juba 215 mängu.

Barcelonal on Hispaania kõrgliigas 32 mänguga kogutud 79 punkti ning sellega hoitakse kindlalt esikohta. Lähimaks jälitajaks on Madridi Real, kes jääb maha 11 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles