Võiduga Breeni mälestanud Meeke: Craig on alati meiega

Karl Mihkel Eller
Copy
Kris Meeke (vasakul) ja Craig Breen.
Kris Meeke (vasakul) ja Craig Breen. Foto: Citroen

Põhja-iirlane Kris Meeke võitis laupäeval toimunud Portugali ralli meistrivõistluste etapi Terra d’Aboboreiral ning pühendas esikoha varalahkunud sõbrale ja endisele meeskonnakaaslasele Craig Breenile.

Hyundai 20 Rally2-autoga sõitnud 43-aastan Meeke võttis Portugalis koos norralasest kaardilugejaga Ola Floenega veenva võidu, ta edestas teiseks tulnud Marco Bulaciat (Škoda Fabia Rally2) 15,5 sekundiga.

Meeke, kes tegi oma viimase rallistardi mullu veebruaris oli edu üle õnnelik. «Ma ei saa varjata emotsioone, mida ma selle võiduga seoses tunnen. Pühendan selle võidu Craig Breenile, kes on alati meiega,» ütles Meeke, kes on järgmisena stardis 11.-14. mail toimuval Portugali MM-rallil.

Enne võistlust ühe kruusatesti teinud Meeke jäi uue meeskonna ja autoga väga rahule, kuigi võistlusel olid ka oma väljakutsed. «See ei olnud sugugi lihtne võit – eriti teisel päeval, kui esimesena teel olin – kuid juba esimesest kurvist tundsin end i20 N Rally2-autos mugavalt ja kindlalt,» lisas Meeke.

Meeke ja Breen olid aastatel 2016-2018 tiimikaaslased MM-sarja kuulunud Citröeni meeskonnas. Mõlemad võitsid Prantsusmaa autotootja ridades oma esimese MM-ralli poodiumikoha. Hyundai Portugali meeskonna eest teeb Meeke kaasa terve järelejäänud kohaliku meistrivõistluste sarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles