VIDEO ⟩ F1 etapil toimus boksiteel intsident, mis oleks võinud väga halvasti lõppeda

Karl Mihkel Eller
Copy
Esteban Ocon Aserbaidžaani GP boksiteel.
Esteban Ocon Aserbaidžaani GP boksiteel. Foto: @f1trollofficial/Twitter

Pühapäeval toimunud Aserbaidžaani Grand Prix’i viimasel ringil toimus Bakuu tänavaraja boksiteel ohtlik intsident, kui Esteban Ocon (Alpine) oli sunnitud tulema kohustuslikku rehvivahetusse, kuid tema teel seisis ees hunnik fotograafe, kes ootasid finišisse esikolmikut.

51-ringlises võistluses oli käimas viimane ring ning poodiumikohad olid juba selged, sest võidu suunas kihutas Red Bulli sõitja Sergio Perez, teist ja kolmandat kohta hoidsid kindlalt Max Verstappen (Red Bull) ja Charles Leclerc (Ferrari).

Kuid viimasel ringil oli sunnitud boksi tulema prantslane Ocon, kes polnud võistluse jooksul teinud kohustuslikku rehvivahetust. Ocon oli sel hetkel esikümnes ning kihutas boksiteele, kus lubatud kiirus on 80 km/h. Pardakaamerast on näha, et Oconil tuli tugevalt pidurdada ja trajektoori muuta, et mitte otsa sõita teel seisnud fotograafidele.

Lõpuks tuli Oconil leppida 15. kohaga, kuid viimasel ringil toimunu pani suure küsimärgi alla F1 ohutusreeglid. Sky Sportsi kommentaator Ted Kravitz ütles otseülekandes, et Oconi boksipeatusest olid teadlikud sisuliselt kõik, kuid ometi seisid fotograafid võistluse ajal keset boksiteed.

«Mis pagan see veel oli?» küsis mainekas portaal Autosport on Twitteri kontol. «Kuidas selline asi üldse juhtuda saab? Oconi pardakaamera näitab, kui lähedal ta oli kellelegi otsa sõitmisele,» kirjutas Fastest Pitstop Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles