Naissportlane pole rahul, et peab rinnahoidjat kandma (3)

Postimees Sport
Copy
Tõstja Nina Sterckx.
Tõstja Nina Sterckx. Foto: @nina.sterckx/Instagram

Tõstmises kehtestatud uued kaalumise reeglid on tekitanud palju segadust. Belgia sportlane Nina Sterckx avaldas rahulolematust, sest uute reeglite järgi on naised sunnitud kaalumisel kandma rinnahoidjaid.

Sterckx avaldas portaalile Inside the games kahetsust, et hiljuti lubati tal olümpia kvalifikatsioonivõistluse kaalumisel osaleda rinnahoidjateta, kuid järgmisel suurvõistlusel oli olukord muutunud.

«MMil sain kaalule ilma rinnahoidjata, EMil aga mitte,» kommenteeris 20-aastane Sterckx Jerevanis toimunud EMi korraldust. Sterckx sain Jerevanis 59 kg kaaluvate naiste kategoorias hõbemedali. Mõlemad võistlused on 2024. aasta Pariisi olümpiale pääsemiseks olulised.

Sterckx tuletas meelde, et umbes 200 grammi kaaluva aluspesu tähtsus võib olla suur, kui sportlased üritavad pääseda võimalikult väiksesse kaaluklassi. «See on ebaõiglane. Reeglid peavad muutuma. Kas meil on lubatud kaalumisel olla palja ülakehaga või peavad mehed ka rinnahoidjaid kandma?» küsis ta.

Briti tõstja Zoe Smith nõustus Sterckxi seisukohaga. «Siin on veel üks näide soolisest ebavõrdsusest meie spordis,» ütles Smith.

Inside the Gamesi teatel jõustus reeglimuudatus vahetult enne Bogotas peetud MMi. Nüüd peavad sportlased kaalumise ajal kandma aluspesu. Asja teeb veelgi segasemaks see, et sõna aluspesu pole reeglites täpsemalt määratletud.

Võimalik, et naistele lisanduks reeglite täiendus, mis võtaks arvesse aluspesust tulenevat lisaraskust. Inside the Gamesi teatel võtab Rahvusvaheline Tõsteliit oma reegleid arutluse alla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles