Tilga tõusis maailma edetabelis teiseks ja kindlustas teise eestlasena koha Pariisi olümpiale (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Karel Tilga.
Karel Tilga. Foto: Robert Ghement/Epa/Scanpix

Kümnevõistleja Karel Tilga teenis täna Itaalias 8482 punktiga kindla esikoha ning tõusis ühtlasi maailma hooaja edetabelis teiseks. Ühtlasi ületas ta augustikuise MMi ja tuleva aasta Pariisi olümpianormi ning temast sai ujuja Eneli Jefimova järel teine eestlane, kes kindlustanud koha järgmisele suveolümpiale.

Kümnevõistluse maailma hooaja edetabelit juhib 8492 punktiga ameeriklane Harrison Williams. Kümme punkti vähem kokku saanud Tilga tõusis teisele kohale ja tõukas tabelis kolmandaks sakslase Leo Neugebaueri, kes sai märtsi lõpus USAs 8478 punkti.

Kuna hooaeg on veel algusjärgus, siis on Tilga esimene kümnevõistleja, kes tänavu kogunud rohkem kui 8000 punkti Euroopas toimunud võistlusel.

Tilga on teine Eesti koondislane, kes täitnud Pariisi olümpiamängude normatiivi. Kaks nädalat tagasi tagas esimese eestlasena endale koha Pariisi olümpial ujuja Eneli Jefimova, kes püstitas Stockholmis 100 meetri rinnuliujumises Eesti rekordi ajaga 1.06,36. Selle distantsi olümpia A-norm on 1.06,79.

Kümnevõistlejatel avaneb järgmine võimalus MMi ja OMi normi püüda kuu aja pärast Götzises, kus toimub traditsiooniline mitmevõistlus 27.-28. mail.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles