Eesti hoki vajab arenguhüppeks profiklubi ja uusi jäähalle (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti hokikoondis sai mängus tugeva Ukrainaga rõõmustada värava üle neljal korral.
Eesti hokikoondis sai mängus tugeva Ukrainaga rõõmustada värava üle neljal korral. Foto: Facebook / Eesti Hoki / Catherine Kõrtsmik

Lõppenud nädalal oli Tondiraba jäähall hokimängijate päralt. Eesti võõrustas MMi esimese divisjoni B-grupi turniiri, pälvis viisaka neljanda koha ja jätkab samas seltskonnas ka tuleval aastal. Miinimumeesmärk sai täidetud, kuid südamesopis ihkab hokirahvas enamat.

Samas on enama saavutamisel ees mitu olulist ja objektiivset põhjust. Võib öelda, et ühe astme võrra kõrgemasse seltskonda tõusmiseks tuleks hüpata veidi üle oma varju. Eestit edestanud riikides – Jaapanis, Ukrainas, Hiinas – on kindlasti oluliselt rohkem jäähalle. Teame, et Eesti hoki arengut on aastakümneid pärssinud mänguvõimaluste nappus. Lisaks on Eesti koondise peatreeneri Jussi Tupamäki sõnul kõigi nimetatud riikide koondised erinevalt Eestist mehitatud ainult profimängijatega.

Eelnenu pole mitte õigustuse otsimine, vaid asjaolude konstateerimine. Õigustusi ei otsinud Postimehega vesteldes ka Tupamäki ega hokiliidu president Rauno Parras.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles