Karm võidusõit nõudis kahe sportlase elu

Christopher Krutto
Copy
Laurent Lichtleuchter.
Laurent Lichtleuchter. Foto: Dakar Rally/Twitter

Maroko kõrberallil juhtus 24 tunni jooksul kaks traagilist õnnetust, mis nõudsid kumbki ühe elu.

Tänavune kevad on rallimaailmas olnud süsimust, sest erinevatel tasemetel on juba mitmed võistlejad surnud. Nüüd lisandus kurba nimekirja veel kaks mootorisportlast, kirjutab Marca.

Esimene surm leidis aset neljandal kiiruskatsel, kui hukkus Patrice Garrouste kaardilugeja Laurent Lichtleuchter. Nende sõiduks tabas suurel kiirusel teine võistleja, kes tolmu tõttu neid õigeaegselt ei märganud.

Konkurent tabas just kaardilugeja külge ja Lichtleuchter hukkus koheselt. Auto süttis pärast avariid ka põlema, kuid Gaorruste’il õnnestus autost välja pääseda. Küll sai ta kätele ja näole põletushaavu.

Lichtleuchter oli kogenud kõrberallide võistleja, kes oli 15 korral osalenud Dakari rallil ning kahel korral oli ta seal kaardilugejana ka T2-klassis saanud üldvõidu.

Järgmisel päeval peetud viiendal kiiruskatsel hukkus mootorrattur Bram van der Wouden, kes leiti kaasvõistlejate poolt teadvusetuna oma mootorratta kõrvalt.

Kuigi sündmuskohale kutsuti kiirelt meditsiinitöötajad, siis nad ei suutnud 48-aastase hollandlase elu päästa. 2024. aasta Dakari ralliks valmistunud hollandlase surma põhjuseks oli kuumarabandus.

Maroko kõrberalli tingimused on karmid ja päeval võivad temperatuurid tõusta kuni 50 kraadini. Suure kuuma tõttu jäeti reedene võistluspäev mootorratturite jaoks üldse ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles