Selgusid Eesti vastased Tallinnas peetavaks olümpia eelkvalifikatsiooniturniiriks

Christopher Krutto
Copy
Eesti korvpallikoondislased.
Eesti korvpallikoondislased. Foto: Tairo Lutter

Möödunud nädalal sai selgeks, et rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) andis järgmise aasta Pariisi olümpiamängude ühe eelkvalifikatsiooniturniiri Eesti korraldada. Nüüd selgusid meie vastased.

Eesti kui üks korraldajamaadest jagati juba enne turniiri algust A-alagruppi, sest just selle alagrupi mängud peetakse Tallinnas.

Kolmandasse tugevusgruppi kuulunud Eesti vastasteks A-alagrupis tulid Tšehhi, Põhja-Makedoonia ja Iisrael. Turniir peetakse 12.-15. augustini Tondiraba jäähallis.

See on seni suurima kaaluga korvpallisündmus, mis Eestis korraldatud. Lisaks Eestile said turniiri korraldusõiguse endale Poola ja Türgi. Otsustav faas eelturniiride paremate vahel – kus selguvad kaks olümpiamängude põhikvalifikatsiooni pääsejat – peetakse just Poolas ja Türgis.

Poolas peetavasse B-gruppi loositi Portugal, Poola, ungari ja Bosnia ja Hertsegoviina. C- ja D-alagrupi mängud peetakse Türgis.

Poolas peetavasse play-off'i pääsevad A ja B-alagruppide kaks paremat. Sealt pääseb olümpia kvalifikatsiooniturniirile omakorda finaali võitja.

Pariisi olümpiamängude eelkvalifikatsiooni alagrupid

A-alagrupp

Tšehhi, Põhja-Makedoonia, Iisrael, Eesti

B-alagrupp

Portugal, Poola, Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina

C-alagrupp

Türgi, Ukraina, Bulgaaria, Island

D-alagrupp

Holland, Horvaatia, Belgia, Rootsi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles