FOTOD ⟩ Ajaloo üks paremaid laskesuusatajaid vallutas maailma ühe kõrgema mäe

Postimees Sport
Copy
Laura Dahlmeier (vasakul).
Laura Dahlmeier (vasakul). Foto: PETTER ARVIDSON/imago images/Bildbyran/Scanpix

Endine Saksamaa laskesuusataja Laura Dahlmeier avaldas sotsiaalmeedias postituse, milles näitas, kuidas ta vallutas Türgis kõige kõrgema mäe ehk Ararati tipu.

«Mulle lihtsalt ei mahtunud pähe, et 5000 meetri kõrgune vulkaaniline mägi Ararat nii vabalt seisab ja on seetõttu pidevalt tugevate tuulte käes. Ilm oli enamuse ajast muutlik, graafik oli veidi tihedam ja laager tuulte meelevallas,» kirjeldas Dahlmeier postituses oma katsumusi.

Sellest hoolimata ei lasknud seltskond end heidutada, selga pandi paksud joped ja asuti tipu poole teele. «Mõnikord on vaja lihtsalt natuke õnne. Meil oli seda kindlasti. Hommikul paistis isegi päike ja pärast viimast 1800 meetri ronimist oli see tehtud,» lisas Dahlmeier.

29-aastane Dahlmeier lõpetas karjääri juba 2019. aastal, mil oli kõigest 25-aastane. Pärast seda on ta regulaarselt osalenud ekstreemspordiüritustel. 2021. aastal proovis ta kätt suusamägironimises, osaledes isegi profivõistlusel, kus saavutas kaheksanda koha. Oktoobris osales ta rattavõistlusel, kus distants oli üle 2500 km.

Dahlmeier on kahekordne olümpiavõitja, seitsmekordne maailmameister ja hooajal 2016/2017 tuli ta MK-sarja üldvõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles