VIDEO 12-aastane tüdruk hämmastab oma jõuga (3)

Postimees Sport
Copy
12-aastane tõstja Ivy-Marie Buzinhani Brustello.
12-aastane tõstja Ivy-Marie Buzinhani Brustello. Foto: @ivy.bb.4ever/Instagram

Ivy-Marie Buzinhani Brustello on vaid 12-aastane tõstja, kuid juba on ta spordimaailma hämmastanud oma jõuga. Kanadast Montrealist pärit teismelisel on oma vanuse kohta keskmisest rohkem rammu.

Temast sai just ajaloo noorim meister, kes on võitnud noorte MMil kolm kuldmedalit. Märtsis osales Brustello Albaanias MMil kuni 40-kiloste tüdrukute kategoorias ja võitis kulla Yagmur Sahini (Türgi) ja Jyoshna Sabari (India) ees. Rebimises suutis kanadalanna tõsta 53 kilogrammi kaaluvat kangi, tõukamises aga 67 kilogrammi. Seega sai temast selle distsipliini ajaloo noorim meister.

Ivy tegeleb praegu kaalutõusu kallal, et saaks kõrgemates kaaluklassides oma spordiala tippu ronida. Kuigi ta on alles juunior, on tema eesmärk esineda 2028. aasta Los Angelese või 2032. aasta Brisbane'i olümpiamängudel.

Kuidas 12-aastane tüdruk juba nii noorelt selliseid raskusi tõstab? Kui Buzinhani Brustello oli vaid nelja-aastane, pani ta isa, Brasiilia päritolu Denys Brustello Luiz ta võimlemistundidesse. Peagi keskendus ta aga raskuste tõstmisele, sest treenerid nägid temast potentsiaali.

Kriitikud süüdistavad isa, et ta lubab nii väiksel lapsel tõsta tõeliselt suuri raskusi, mis võivad tulevikus mõjutada tema tervist. Kuid isa ütleb, et tema tütar tõstab raskusi ainult siis, kui ta on selleks valmis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles