VIDEO Peolembeline belglane tegi snuukri MMil ajalugu

Christopher Krutto
Copy
Luca Brecel.
Luca Brecel. Foto: Mark Stephenson/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Belglasest Luca Brecelist sai esimene Mandri-Euroopast pärit mängija, kes on võidutsenud snuukri MMil.

Sheffieldis peetud turniiri finaalis kohtus Brecel Mark Selbyga. Avapäeva järel hoidis belglane briti ees 9:8 edu ning algselt paistis finaalis, et ta kulgeb kindla võidu suunas.

Brecel võitis esimes sessiooni kaheksast freimist kuus ja läks 15:10 juhtima. Ometi võitles Selby ennast mängu tagasi ning jõudis seisul ning kahandas vahepeal kaotusseisu 15:16 peale. Siis aga tema aur lõppes ning Brecel kindlustas 18:15 võidu.

Kusjuures, kui üleeile tegi Selby finaalis ajalugu maksimaalse 147-punktilise seeriaga, siis Brecel suutis läinud ööl lõppenud finaalis teha 141-punktilise freimi.

«See on hämmastav. Selbu on kõige hullem vastane, kes finaalis olla võiks. Ta lihtsalt jätkab tagasitulemist, ta on selline võitleja ja seisul 16:15 ei arvanud ma ausalt öeldes üldse, et võidan,» sõnas Brecel BBC Sportile pärast võitu.

Kuigi belglasest sai 2012. aastal ajaloo noorim mängija, kes on MMil osalenud, siis kuni tänaseni ei olnud ta suurturniiril võitnud ühtegi matši. «Snuuker on keeruline spordiala ja esimeses ringis oleksin ma võinud kaotada Ricky Waldenile – võitsin teda 10:9. Siis oleks kõik öelnud, et ma kaotasin jälle esimeses ringis ja nüüd olen ma võitja. See näitab, kui väikesed on snuukris vahed,» lisas ta.

Brecelist sai alles neljas Briti saartelt mitte pärit mängija, kes on MMil võidutsenud ja esimene, kes ei tule inglise keelt emakeelena rääkivast riigist. Senised võitjad on tulnud Inglismaalt, Šotimaalt, Walesist, Kanadast, Austraaliast, Iirimaalt ja Põhja-Iirimaalt.

• Loe ka: Pidu ja snuuker käsikäes: MMi poolfinalist naudib elu täiel rinnal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles