Ogier avaldas, millisel tingimusel oleks valmis MM-tiitli eest võitlema

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Dppi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autoralli MM-sarjas hoiab esimese nelja etapi järel esikohta Toyota piloot Sebastien Ogier, kes võistleb tänavu pooliku kalendriga. Tõenäoliselt ta siiski hooaja lõpuks üheksandat MM-tiitlit peakohale ei tõsta.

Ogier on kogunud seni 69 punkti – sama palju silmi on kirjas ka tema tiimikaaslasel Elfyn Evansil – kuid hoiab tänu kahele võidule hetkel esikohta. Kusjuures Rootsis Ogier’d stardis ei näinud.

Kuigi tal on suurepärane võimalus võistleda tiitli eest, siis vähemalt hetkeseisuga kavatseb ta jääda oma algse plaani juurde, mis hõlmaks umbes poolt hooaega.

«See on mulle algusest selge olnud, et ma ei taha möödunud aastast rohkem rallisid sõita. Planeerisime tiimiga seitsmerallilise programmi, mis tähendab, et ma jääks tipust kaugele isegi siis, kui kõik sõidud võidaksin,» ütles Ogier Prantsusmaa ajalehele AutoHebdo antud intervjuus.

«Ma ei ütle, et meistritiitel ei huvita mind, aga see pole minu jaoks enam elus kõige tähtsam asi. Kui oleks, siis sõidaks ma igal rallil kaasa,» lisas ta.

Tiitliheitlus on tänavu äärmiselt tihe, sest esimesed viis meest mahuvad kõik nelja etapi järel 11 punkti sisse.

«Muidugi ei oleks mul midagi selle vastu, kui teised tulemusi ristates mind ootavad, et saaksin aasta lõpus tiitli eest heidelda. See on seitsme ralliga võimatu ja praegu on liiga vara mõelda sõitude arvu peale.

Kui saan veel võite, siis võime sellest hooaja lõpus uuesti rääkida. Praegu pole sellest realistlik rääkida, nii et minu programm jääb selliseks, nagu algselt otsustasime,» lõpetas Ogier.

Näiteks järgmisel nädalal Portugalis teda stardis ei ole ehk väga suure tõenäosusega loovutab Ogier enam kui ühe koha. Hooaja kuuendal etapil Sardiinias on ta taas stardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles