Endise tenniseässa Šarapova varandus on väärt peaaegu 200 miljonit eurot! (1)

Postimees Sport
Copy
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: ANGELA WEISS/AFP/Scanpix

Endine Venemaa tennisist Maria Šarapova on maailma üks rikkamaid naissportlasi. Tema vara väärtus on hinnanguliselt pea 200 miljonit eurot!

Viiekordne slämmiturniiri võitja Šarapova pani oma varandusele aluse eduka tennisekarjääriga. Ainuüksi auhinnarahana pistis venelanna 19 aastat kestnud karjääri jooksul taskusse 35 miljonit eurot. Ent lõviosa oma sissetulekust on ta teeninud tänu reklaamlepingutele.

Lisaks on Šarapova edukas olnud ka ettevõtjana. 2012. aastal tuli ta turule oma kondiitritoodete kabamärgiga Sugarpova. Näiteks 2019. aastal müüs ettevõte oma tooteid 18 miljoni euro eest.

Šarapova on ka aktiivne investor. 2020. aastal oli ta külalisesineja USA telesaates «Shark Tank», kus ettevõtjad otsivad endale investoreid. Tolles saates lõi ta kampa NBA korvpalliklubi Dallas Mavericksi omaniku Mark Cubaniga ning ostis 900 000 dollari (821 000 eurot) eest 30-protsendilise osaluse randme- ja pahkluuraskusi tootvast ettevõttest Bala Banglesist.

Veel on Šarapova investeerinud sellistesse ettevõtetesse nagu UFC, Tonal, Public.com, Moonpay ja Clio Snacks, ent sellega loetuelu piirdu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles