Bosnia Serblaste Vabariigi president: Djokovicid on värdjad

Postimees Sport
Copy
Milorad Dodik.
Milorad Dodik. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Bosnia serblaste enamusega Serblaste Vabariigi president Milorad Dodik kasutas tenniseperekond Djokovici kirjeldamiseks sobimatuid sõnu.

President Dodik kutsuti esinema telekanalisse RTS. Enne eetrisse minekut rääkis Dodik vabas vormis Novak Djokovici perekonnast. Kuigi saade ei olnud eetris, salvestasid mikrofonid tema juttu ning karmid sõnad jõudsid peagi avalikkuse ette.

«Djokovicid on üsna värdjad. Meie inimesed on seda emotsionaalselt kogenud. Need mustlased on üsna head, seda ma võin öelda. Need tema kaaslased, ta ikkagi kaotas…,» lausus Dodik.

Serblaste Vabariigi president viitas Bosnias peetud Srpska Openi tenniseturniirile, mille direktoriks oli tenniseässa vend Djordje Djokovic. Kuigi Novak Djokovic oli selgelt turniiri suurim täht, kukkus ta konkurentsist juba veerandfinaalis.

Pärast Dodiki sõnade avalikuks tulemist vabandas Dodik Djokovici perekonna ees ning tänas sarkastiliselt telekanal RTSi.

«Palun vabandust, kui need sotsiaalmeedias esitatud asjad Djokovici perekonda solvasid. Need tegid ka mulle haiget. Aitäh RTSile magamata ööde eest. Ma ei suuda uskuda, kui kohutavalt see asi lahenes,» lausus ta.

Bosnia ja Hertsegoviina on liitriik, mille moodustavad kaks autonoomset osa: Bosnia ja Hertsegoviina Föderatsioon ning Serblaste Vabariik. Just viimase poliitilise üksuse presidendina ongi Dodik alates 2022. aastast ametis. Samal positsioonil töötas ta ka vahemikus 2010–2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles