Kas belglase MM-tiitel lükkab Euroopas käima snuukribuumi?

Karl Mihkel Eller
Copy
Luca Brecel tahtis MM-finaali võita Belgia ja Euroopa nimel. 28-aastasel belglasel on snuukri mõttes ees veel pikk karjäär, sest mullu võitis MM-tiitli 46-aastane Ronnie O’Sullivan.
Luca Brecel tahtis MM-finaali võita Belgia ja Euroopa nimel. 28-aastasel belglasel on snuukri mõttes ees veel pikk karjäär, sest mullu võitis MM-tiitli 46-aastane Ronnie O’Sullivan. Foto: Zhai Zheng/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Belglane Luca Brecel võitis esimese Mandri-Euroopa mängijana snuukri MM-finaali. Ta ennustab, et nüüd suureneb niigi populaarse ala harras­ta­mine Euroopas plahva­tuslikult. Eesti profimängija Andres Petrovi hinnangul on eurooplaste huvi snuukri vastu kasvanud juba mitme aasta jooksul.

Breceli finaalivastane oli turniiri eel suurfavoriidi koormat kandnud 39-aastane Mark Selby, kes jahtis karjääri viiendat MM-tiitlit. Traditsiooniliselt Sheffieldis peetud MM-turniiri finaalis oli avapäeva järel napp 9:8 edu Brecelil, seda vaatamata Selby ajaloolisele 147-punktilisele seeriale, mida polnud varem MM-finaalis nähtud.

Brecel vastas sellele finaali viimasel päeval 141-punktilise freimiga ning kuigi Selby kahandas vahepeal kaotusseisu 15:16 peale, näitas Brecel kindlat kätt ja kindlustas MM-tiitli 18:15 võiduga.

«Selby on kõige hullem vastane, kes finaalis olla võiks. Ta lihtsalt jätkab tagaajamist, on selline võitleja ja seisul 16:15 ei arvanud ma ausalt öeldes üldse, et võidan,» ütles Brecel BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles