FIFA ähvardas Euroopa suurriigid jalgpalli MMi ülekannetest ilma jätta

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Gianni Infantino
Gianni Infantino Foto: Jean Bizimana/Reuters/Scanpix

FIFA president Gianni Infantino ütles, et Euroopa suurriikides jääb tänavune naiste jalgpalli MM nägemata, kui nad ei ole õiguste eest valmis õiglast hinda maksma.

Infantino sõnul on Suurbritannia, Hispaania, Itaalia, Saksamaa ja Prantsusmaa teinud naiste jalgpalli MMi ülekannete õiguste eest pettumustvalmistavad pakkumised.

Ta selgitas, et kui meeste MMi eest olid suurriigid valmis maksma 100 – 200 miljonit dollarit, siis naiste turniiri eest 1 – 10 miljonit dollarit.

«Kui pakkumised jäävad ebaõiglasteks, oleme sunnitud viies suuremas Euroopa riigis naiste MMi mitte näitama,» lausus Infantino.

«See on löök näkku kõigile naiste MMil osalevatele jalgpalluritele ja tegelikult kõigile naistele üle maailma. Me ei tohi alavääristada naiste MMi. Kui pakkumised ei muutu ausamaks, siis viies suuremas Euroopa riigis MMi ei näe,» kordas ta.

Naiste jalgpalli MM toimub tänavu Austraalias ja Uus-Meremaal, mistõttu on mängude toimumisajad Euroopa televaatajatele ebamugavad.

Samas on huvi naiste jalgpalli vastu viimastel aastatel tõusnud. Mullu suvel peetud EMi jälgis üle maailma 365 miljonit inimest. Finaalkohtumine Inglismaa ja Saksamaa vahel jõudis 50 miljoni inimeseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles