Maailma parimaks korvpalluriks valiti uus mees

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Joel Embiid (21) mängimas Nikola Jokici vastu.
Joel Embiid (21) mängimas Nikola Jokici vastu. Foto: Kyle Ross/USA TODAY/SCANPIX

Philadelphia 76ersi keskmängija Joel Embiid valiti NBA põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks ehk sisuliselt planeedi parimaks korvpalluriks.

Eelmisel kahel hooajal teisena lõpetanud Embiid teenis esikoha Denver Nuggetsi keskmängija Nikola Jokici ja Milwaukee Bucksi ääremängija Giannis Antetokounmpo ees.

Embiid kogus 100 võimalikust esikohahäälest 73, Jokic hääletati esimeseks 15 ning Antetokounmpo 12 korral.

«Ma isegi ei tea, kust alustada. On olnud üks pikk teekond, mille vältel olen teinud rasket tööd. Olen palju läbi elanud ja ma ei räägi ainult korvpallist. Tunnen end hästi. Ma ei teagi, mida öelda. See on imeline,» oli 29-aastase Embiidi esimene kommentaar pärast auhinna võitmist.

Embiid pole juba aastaid varjanud, et ihkab MVP auhinna võitmist. 2014. aastal NBA draft'i kolmas valik viskas tänavusel põhihooajal keskmiselt 33,1 punkti, mis oli liiga parim näitaja. Lisaks noppis ta veel keskmiselt 10,2 lauapalli, andis 4,2 korvisöötu ning pani 1,7 kulpi mängu kohta.

Philadelphia 76ers lõpetas NBA põhihooaja 54 võidu ja 28 kaotusega, mis andis Idakonverentsis kolmanda koha. NBA play-off'i avaringis alistas 76ers 4:0 Brooklyn Netsi ning on 1:0 juhtimas konverentsi poolfinaalseeriat Boston Celticsi vastu.

Keskmängijate kuldajastu

See on juba kolmas hooaeg järjest, mil NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks valitakse keskmängija. Eelneval kahel aastal võitis auhinna Jokic.

Lisaks on märkimisväärne, et juba viiendat aastat järjest on MVPks valitud mängija, kes pole ameeriklane. Kui Embiid on pärit Kamerunist, siis Jokici puhul on tegu serblasega. 2019. ja 2020. aastal valiti parimaks Kreeka korvpallur Antetokounmpo.

Enne viimast viit aastat oli MVP auhinna võitnud vaid kolm n-ö välismaalast. Nendeks olid Nigeeria keskmängija Hakeem Olajuwon (1994), Kanada mängujuht Steve Nash (2005 ja 2006) ning Saksamaa legend Dirk Nowitzki (2007).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles