Jukka Toijala: püüame OM-valikturniiril maksimaalset, aga vastas on kaks MMi veerandfinalisti (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakul) sai eelmise aasta veebruaris peetud MM-valikmängus Poolaga Eesti koondist veel aidata, sest siis ei kuulunud ta Euroliiga klubisse. Kotsar oli rivis ka sügisel peetud EMil ning loodetavasti mängib ka augustis Tallinnas peetaval OMi eelvalikturniiril.
Maik-Kalev Kotsar (vasakul) sai eelmise aasta veebruaris peetud MM-valikmängus Poolaga Eesti koondist veel aidata, sest siis ei kuulunud ta Euroliiga klubisse. Kotsar oli rivis ka sügisel peetud EMil ning loodetavasti mängib ka augustis Tallinnas peetaval OMi eelvalikturniiril. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) otsustas oluliselt laiendada olümpiamängudele kandideerida saavate riikide ringi, sellesse mahub nüüd ka Eesti ning see asjaolu rõõmustab meie meeste koondise peatreenerit Jukka Toijalat väga. Ta juba ootab, et saaks koos hoolealustega astuda augustikuus kodupubliku ette.

FIBA otsustas eelmise nädala lõpus anda ühe alagrupiturniiri Tallinna korraldada. Esmaspäeval loositi meie vastasteks Iisrael ja Põhja-Makedoonia. Juba loosimise eel oli selge, et igal juhul mängib siin ka Tšehhi.

Sportliku ülesande mõttes pole olulised mitte ainult need kolm, vaid ka neli Poola linnas Gliwices mängivat meeskonda: Poola, Bosnia ja Hertsegoviina, Ungari, Portugal. Nimelt pääseb OM-valiksarjas kahe alagrupi peale jätkama vaid võitja. Mõlema grupi kaks edukamat selgitavad selle ühe ja ainsa samuti Gliwices. Kogu võistlus kestab 12.-20. augustini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles