Inglismaa jalgpallitreener võib kõigest nelja mänguga saada ratsa rikkaks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sam Allardyce.
Sam Allardyce. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix

Kõik märgid viitavad, et 68-aastasest Sam Allardyce’ist saab täna Inglismaa kõrgliigas mängiva Leeds Unitedi peatreener.

Kuigi Leeds United pole veel kaks ja pool kuud tagasi ametisse astunud Javi Graciale ametlikult hundipassi andnud, juhtub see jalgpallimeedia teatel täna.

Üleminekuturule spetsialiseerinud ajakirjaniku Fabrizio Romano sõnul palgatakse hooaja viimaseks neljaks mänguks Leeds Unitedi peatreeneriks kogenud Allardyce.

Seejuures pakutakse vanameistrile õige magusat motivatsioonipaketti. Mehe garanteeritud palk on 567 000 eurot. Kui Allardyce hoiab Leeds Unitedi kõrgliigas, teenib ta 2,8 miljoni euro suuruse boonuse, kirjutab Sportsmail.

Leeds Unitedi omanikele on ülitähtis kõrgliigasse püsima jääda. Seda sellepärast, et nende eesmärk on klubi maha müüa. Tegelikult on Leeds Unitedile juba ka NFLi klubi San Francisco 49ersi omanike näol ostja olemas, kuid kõrgliigast välja kukkumine võib kalliks maksma minna.

Praegu on Leeds United napilt väljaspool väljalangemistsooni, kuid tabeliseis on äärmiselt tihe. 16. kohal on Leicester City (30 punkti), 17. kohal Leeds United (30), 18. kohal Nottingham Forest (30), 19. kohal Everton (29) ja 20. kohal Southampton (24). Premier League’ist kukuvad välja tabeli kolm viimast.

Leeds Unitedil jääb sel hooajal veel mängida võõrsil Manchester Cityga (tabeli 2.), kodus Newcastle Unitediga (3.), võõrsil West Ham Unitediga (15.) ning kodus Tottenhamiga (6.).

Viimati juhendas Allardyce West Bromwich Albioni hooajal 2020/21. Ka siis toodi Allardyce klubi Premier League'ist väljalangemisest päästma, ent tol korral palgati Allardyce juba detsembris.

Küll aga ei õnnestunud tal West Bromi kõrgliigas hoida. See oli esimene kord, kui Allardyce'i juhendatud klubi Premier League'ist välja kukkus. Kuigi West Brom soovis mehega koostööd jätkata, astus Allardyce ise tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles