Kes on Tiidrek Nurme uus keenialasest treeningpartner?

Postimees Sport
Copy
94. ümber Viljandi järve jooksu võitis 36.14ga Keenia jooksja Solomon Gachoka Kagimbi.
94. ümber Viljandi järve jooksu võitis 36.14ga Keenia jooksja Solomon Gachoka Kagimbi. Foto: Marko Saarm

Tiidrek Nurmel on uus treeningpartner, kes on Eestis juba ka võidurõõmu maitsnud. Nimelt võitis 35-aastane Solomon Gachoka Kagimbi Viljandi järve jooksu.

Nurme kirjutas oma blogis juba täpsemalt, mis mehega tegu on. «Ta on 1987. aastal sündinud Keenia kodanik, jooksumees, massöör. Minu esimene kokkupuude Solomoniga ulatub aastasse 2013, kui teistkordselt Nyahururu treeninglaagrisse läksin. Lühidalt öelduna: vajasin massööri, kelleks osutuski Solomon. Alates sellest ajast olen Nyahururus alati tema abi kasutanud. Aastate jooksul kujunes temast abimees paljudele teistelegi eestlastele, kes sinnakanti treeninglaagrisse tulid,» alustas Nurme.

«Detsembris 2022, kui siirdusin tagasi Nyahururusse, otsisin uusi treeningpartnereid. Kuna Solomon oli ka hea jooksumees, siis hakkasin temaga koos treenima. Kõigest kolme kuuga sai mees nii heasse vormi, et sisuliselt suutis lõpetada kõik treeningud kas minust eespool või minuga koos. Lisaks massaažitööle aitas ta ka korraldada kohalikku laagrielu. Temaga Euroopasse treenima ja võistlema tulemine oli meie pikaajalise koostöö loomulik jätk,» lisas Nurme.

Kagimbi on Nurme sõnul ka varem Euroopas käinud, täpsemalt Austrias ja Tšehhis. «Tema sportlikud tulemused on keskpärased ning võrreldes Eesti tippjooksjatega pisut isegi kehvemad. Seda eelkõige seetõttu, et ta ei ole saanud head võimalust võistelda,» tõdes eestlane.

Viljandi järve jooksu läbis Kagimbi ajaga 36.14, edestades 1.06ga järgmisena lõpetanud Leonid Latsepovi. Nurme sõnul hindas Kagimbi Viljandis teenitud võitu kõrgelt.

«Eestisse tulemine ei ole ühelegi keenialasele lihtne, kuna kultuuridevaheline erinevus on ilmselge. Ajas kinnipidamine, korra järgi elamine, vahelduv kliima ning võõras keel ning teistsugused inimesed on kohanemiseks paras pähkel. Rääkimata liikluskorraldusest ja toidukaupluses ostlemisest,» tõdes eestlane.

Nurme sõnul on Kagimbi üks parimaid omadusi oskus teistega arvestada. Ta avaldas lootust, et meeste koostöö kujuneb sama edukaks nagu Ibrahim Mukunga Wachiraga. «Muidugi välja arvatud lõpp,» lisas Nurme. Mäletatavasti lõppes Nurme ja Mukunga koostöö, kuna viimane põrus dopingukontrollis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles