Krestinov Eesti motomeestest: iga kiire võistleja on kullahinnaga

Karl Mihkel Eller
Copy
32-aastane Gert Krestinov on kahe käega selle poolt, et temast viis aastat vanem Tanel Leok jätkab Eesti meistrivõistluste tasemel karjääri
32-aastane Gert Krestinov on kahe käega selle poolt, et temast viis aastat vanem Tanel Leok jätkab Eesti meistrivõistluste tasemel karjääri Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal tehakse Karksi-Nuias algust motokrossi Eesti meistrivõistlusega, kus kuninglikus MX1 klassis võitlevad esikoha eest teiste seas Gert Krestinov, Erki Kahro, Karel Kutsar ja Tanel Leok. Neist kogenuim Leok saab kuu pärast 38-aastaseks, kuid püsib endiselt vormis. Valitsev Eesti meister Krestinov pooldab kahe käega, et Leok karjääri jätkaks, sest iga kiire sõitja jätkamine tipptasemel on Eesti motokrossile ülioluline.

Tanel Leok, kes tegi debüüdi MM-sarjas juba üle 20 aasta tagasi, ei näita väsimuse märke ja on otsustanud, et kuniks tervist ja kiirust jagub, tahab ta vähemalt Eesti meistrivõistluste tasemel konkurentsi pakkuda. Ta ei välista, et sõidab tänavu mõne etapi ka MM-sarjas, kus ta on seni startinud 278 korda.

«Ma saan enne Kegumsi MM-etappi 38-aastaseks. Ma lihtsalt sõidan, kuna mulle meeldib sõita. Võtan sellest maksimumi. Kui on vaja tõsisemalt vaeva näha, siis näen rohkem vaeva. Ükskord ma juba ütlesin, et teen viimase MM-etapi, et ongi kõik. Aga läks nii, et otsustasin jälle sõita. Nüüd on ka selline tunne, et ühe MM-etapi võiks ju veel sõita. Mulle meeldib see atmosfäär, seal sees olla ja ka ennast proovile panna, kui palju ma aeglasemaks olen jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles