Žalgirise peatreener võttis kaotuse tabavalt kokku: kaheksanda klassi poisid mängisid gümnasistidega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kazys Maksvytis hoolealustele näpunäiteid jagamas.
Kazys Maksvytis hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliigas selgus eile esimene poolfinalist. Barcelona alistas kolmandat korda järjest Kaunase Žalgirise, võõrsil oldi paremad 77:66.

Kataloonia tippklubi oli veerandfinaali eel selge soosik. Leedulased suutsid korraliku vastupanu osutada vaid teises mängus. Ainsaks Kaunases peetud matšis tegi Barcelona pärast korvidevaest avapoolaega (26:29) sotid selgeks kolmanda veerandaja 32:22 paremusega. Žalgiris enam kuuest punktist lähemale ei jõudnudki.

«Ma ei ütleks, et meie suhtumine oli vale. Lihtsalt kaheksanda klassi poisid mängisid kümnenda klassi poiste vastu,» võttis Žalgirise peatreener Kazys Maksvytis kodumaa meediale tabavalt mängu kokku. 

«Kas teil oli enne 10. klassi koolis raskusi? Mul oli. Mõnikord asjad sujusid, siis jälle mitte. Tegime valesid otsuseid. Kui pidime läbi murdma, viskasime kolmeseid. Arvan, et määravaks said kogemused, mitte niivõrd psühholoogia ja suhtumine.»

Tervikuna jääb Maksvytis siiski Euroliiga hooajaga rahule. Vähesed uskusid, et nad üldse kaheksa parema hulka jõuavad. Ent otsustavas faasis jäi käikudest puudu. Nõnda tulebki tiimi tulevaks hooajaks tugevdada.

«Muutused tulevad. Peame kuidagi reageerima. Tahaksime säilitada agressiivse stiili, aga juurde oleks vaja häid viskajaid. See seeria näitas, et tabavusprotsendist jäi vajaka. Väga hea mänguga võib ka 73 punkti visates võita. Aga muutusi tuleb igal juhul,» vaatas tööd jätkav Maksvytis tulevikku.

Šarunas Jasikeviciuse tüüritav Barcelona kindlustas esimesena koha 19.-21. maini Kaunases peetavale Final Fourile. Poolfinaali vastast oodatakse Belgradi Partizani ja Madridi Reali paarist. Serblased võivad täna koduväljakul seeria ära lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles