Šmigun-Vähi kunagine kange konkurent piinas nii ennast kui ka treenerit

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Foto 2010. aasta Vancouveri olümpia 30 km ühisstardiga sõidust. Justyna Kowalczyk-Tekieli kõige ees, tema seljataga Marit Bjørgen ja Kristina Šmigun-Vähi. Paremal rajal sõidavad Aino-Kaisa Saarinen ja Kristin Størmer Steira.
Foto 2010. aasta Vancouveri olümpia 30 km ühisstardiga sõidust. Justyna Kowalczyk-Tekieli kõige ees, tema seljataga Marit Bjørgen ja Kristina Šmigun-Vähi. Paremal rajal sõidavad Aino-Kaisa Saarinen ja Kristin Størmer Steira. Foto: Dmitry Lovetsky

Umbes kümnendi eest murdmaasuusatamise tipptegijate sekka kuulud Justyna Kowalczyk-Tekieli treener Aleksander Wierietielny meenutas, kui tõsiselt tema hoolealune omal ajal trenni suhtus.

«Ta piinas mind. Ta ärkas hommikul kell viis, kuigi ma tahtsin alles seitsmest alustada. Kell kuus koputas ta mu uksele ja küsis, kas tahan kohvi või teed,» rääkis Wierietielny portaalile Interia Sport. «Aga asi polnud tees. Ta tahtis näidata, et on valmis juba tööle hakkama. Ta piinas ka ennast.»

Juhendaja sõnutsi oligi kõige raskem Poola suusaässa treeningutel eemale hoida. «Ta ei saanud aru, et tuleb ka puhata. Ta tahtis kogu aeg töötada. See tekitas probleeme. Talle tekitas raskuski, kui koormusi langetasime,» jätkas Wierietielny.

Ilmselt tõukas Kowalczykit tagant toonane tihe konkurents. 2010ndate ringis tuli paljude teiste tugevate naiste seas mõõtu võtta Marit Bjørgeni ja Kristina Šmigun-Vähiga. Tõsi, poolatari säravam aeg jääb meie suusasangariga võrreldes veidi hilisemasse aega.

Jaanuaris 40. sünnipäeva tähistanud Kowalczyk-Tekieli võitis kaks olümpiakulda (2010 ja 2014) MM-tiitlit (2009). Lisaks leiab tema auhinnakapist üheksa kahvatumat suurvõistluste medalit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles