Maailma judoliit andis MMil osalemiseks rohelise tule reale Vene armee ohvitseridele (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Venemaa armee vanemleitnant Nijaz Iljassov (peal) maadlemas 2021. aastal Tokyo olümpiamängudel grusiini Varlam Lipartelianiga.
Venemaa armee vanemleitnant Nijaz Iljassov (peal) maadlemas 2021. aastal Tokyo olümpiamängudel grusiini Varlam Lipartelianiga. Foto: Vincent Thian/AP PHOTO/SCANPIX

Rahvusvahelise judoliidu (IJF) täitevkomitee otsustas eelmise nädala lõpus lubada Venemaa ja Valgevene sportlased neutraalses staatuses võistlustele tagasi. Otsus võeti vastu tänavuse MMi künnisel.

Maailmameistrivõistlused algavad eeloleval pühapäeval Katari pealinnas Dohas. IJF lisas, et kõigi agressorriikide sportlaste ja muu personali osas teostatakse võistlustele lubamise eel taustauuring ning sõjapropaganda levitajatele luba ei anta. Samas polnud IJFi teates konkreetset viidet sellele, et Venemaa judokatel ei tohi olla seotust riigi sõjaväega.

Ukraina judoliit teatas IJFi otsuse järel, et boikoteerib MMi agressorriikide sportlaste sinna lubamise tõttu. Tegemist oli ilmselt automaatse otsusega, sest Ukraina valitsus on oma maa sportlastel keelanud osalemise samadel võistlustel koos venelaste ja valgevenelastega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles