VIDEO Uus Maradona vedas Napoli 33-aastase vahe järel Itaalia meistriks

Toimetas Ville Arike
Copy
Napoli vedasid Itaalia meistriks grusiin Hvitša Kvaratshelia (vasakul) ja nigeerlane Victor Osimhen.
Napoli vedasid Itaalia meistriks grusiin Hvitša Kvaratshelia (vasakul) ja nigeerlane Victor Osimhen. Foto: IMAGO/Jonathan Moscrop/Scanpix

Itaalia jalgpallimeistrivõistlustel oli Napoli juba ammu teinud ülejäänutega sisse nii suure vahe, et tiitli võitja saatus oli sisuliselt selge mitu kuud tagasi. Ametlikult suudeti asi vormistada viis vooru enne lõppu.

Napoli suurepärane hoog rauges kevadeks. Meistrite liigas jõuti küll veerandfinaali, kuid seal jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla kodusele rivaalile AC Milanile. Itaalia liigas võinuks esikoha kindlustada juba eelmisel nädalal, ent kohalikus derbis ei saadud jagu Salernitanast. Ent neljapäeval viigistati võõrsil Udinesega 1:1 (Napoli värava lõi 52. minutil Victor Osimhen), lähimat jälitajat Rooma Laziot edestatakse 16 punktiga ning see tähendab, et viie järelejäänud mänguga ei jõua keegi enam Napolile järele.

Esimest korda viimase 22 aasta jooksul ei tule meistriks AC Milan, Inter ega Torino Juventus. Enne seda kolmikut võitis viimati 2001. aastal AS Roma.

Tegemist on klubi esimese Itaalia meistritiitliga 33 aasta jooksul. Eelmised võidud sepistati aastatel 1987 ja 1990, mil klubis mängis 2020. aasta lõpus manalasse varisenud Argentina legend Diego Maradona.

Nüüd on meeskonnas aga mees, keda nimetatakse «Uueks Maradonaks», ja sugugi mitte põhjuseta. Lubage tutvustada, 22-aastane grusiin Hvitša Kvaratshelia!

Mõned faktid 33 aasta pikkusest ooteperioodist:

Napoli staadion kannab nüüd Maradona nime.

Eelmise tipp–perioodi järel saabusid kehvemad ajad: klubi sattus rahalistesse raskustesse, langes kõrgliigast välja, pankrotistus ning mängis veel 2006. aastal Serie C-s.

Viimase 11 aasta jooksul on kolmel korral võidetud Itaalia karikas, ent just meistritiitel on see, mida Napoli fännid hindavad.

Terve Napoli pidutses öö läbi.
Terve Napoli pidutses öö läbi. Foto: IMAGO/Antonio Balasco/Scanpix

Lisaks Kvaratsheliale mängis Napolis end superstaariks nigeerlane Osimhen, kes on 26 mänguga löönud 21 väravat. Kvaratshelia senine panus meistritiitlisse on 12 väravat ja 10 tulemuslikku söötu. Ning hooaja 38 mängust on peetud vaid 33.

64-aastasest Luciano Spallettist sai vanim Itaalia meistriks tulnud peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles