Neuner teenis hooaja kümnenda etapivõidu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdalena Neuner
Magdalena Neuner Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise hooaja viimasel MK-etapil Hantõ-Mansiiskis võitis naiste 7,5 km sprindi karjääri lõpetav sakslanna Magdalena Neuner.

See oli Neuneri tänavuse hooaja kümnes etapivõit, seejuures on neist koguni kaheksa tulnud sprindis, seega mõistagi võitis Neuner ka väikese kristallgloobuse sprindi arvestuses. Kokku on sakslanna oma karjääri jooksul võitnud 34 etappi.

Neuner pidi täna käima kahel trahviringil, kuid võitis tänu ülivõimsale viimasele ringile – pärast teist lasketiiru kaotas Neuner ukrainlanna Vita Semerenkole 21,5 ja valgevenelanna Darja Domratšjovale seitsme sekundiga, kuid finišis edestas Neuner Semerenkot 3,2 ja Domratšjovat 16,2 sekundiga. Semerenko läbis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega, Domratšjova eksis ühel lasul.

Neuner suurendas ka oma edu MK-sarja üldarvestuses – liidrikohal oleval sakslannal on 1153 punkti ja Domratšjoval 1109 punkti.

Naiste 7,5 km sprint

1. Magdalena Neuner (Saksamaa) 22.11,5 (2 möödalasku)

2. Vita Semerenko (Ukraina) +3,2 (0)

3. Darja Domratšjova (Valgevene) +16,2 (1)

4. Kaisa Mäkäräinen (Soome) +17,5 (2)

5. Helena Ekholm (Rootsi) +25,4 (0)

6. Andrea Henkel (Saksamaa) +29,4 (0)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles