Eestlane sai karjääri tähtsaimast mängust teada viis päeva enne kohtumist

Karl Mihkel Eller
Copy
Kunagisest Eesti meistriliiga vahetusmängijast Rain Peerandist on saanud Euroopa tippu kuuluv korvpallikohtunik.
Kunagisest Eesti meistriliiga vahetusmängijast Rain Peerandist on saanud Euroopa tippu kuuluv korvpallikohtunik. Foto: IMAGO/Nordphoto/Scanpix

Eelmisel nädalal mõistis Eesti korvpallikohtunik Rain Peerandi õigust karjääri kõige kaalukamas matšis. Euroopa tugevuselt teise klubisarja EuroCupi finaali vilistanud Peerandi määrati finaali arbiitriks vaid viis päeva enne võistlust. 39-aastane kohtunik loodab, et järgmisel aastal usaldatakse talle rohkem Euroliiga ehk tugevaima sarja mänge. Tulevikus tahaks ta platsile pääseda ka Euroliiga finaalturniiril.

Üheksa aastat tagasi FIBA litsentsi saanud Peerandi on viimastel aastatel määratud kohtunikuks kümnetele Euroliiga mängule, kuid Eurocupi finaalmäng oli tema karjääris järjekordseks teetähiseks. «Tegime oma tööd hästi ja professionaalselt, pretensioone polnud,» tegi Peerandi oma esituse kohta lühikese kokkuvõtte. Gran Canaria (Hispaania) võitis tolles mängus 71:67 Ankara Türk Telekomi (Türgi) ja teenis pääsme Euroliigasse.

Kui Postimees Peerandiga intervjuu tegi, müttas ta ringi Jüri spordihoone palliplatsil ja tegi viimaseid ettevalmistusi noorte võrkpalliturniiri jaoks. Peerandi töötab põhikohaga Rae Huvialakooli spordiosakonna õppejuhina ning nii tegeleb ta igapäevaselt peaaegu kõikide spordialadega, mitte ainult oma meelisalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles