Välbe andis oma hoolealustele karmi hoiatuse: minu jaoks on selline inimene reetur (1)

Christopher Krutto
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) otsustab mai teises pooles, mis saab järgmisel hooajal Venemaa ja Valgevene sportlastest. Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe andis sellel teemal sapise kommentaari.

24. mail peetaval koosolekul peab FISi juhatus otsustama, kas Vene ja Valgevene sportlased saavad järgmisel hooajal MK-sarjas kaasa teha. Seni on nad pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse rahvusvahelisest suusaelust kõrvale jäetud.

Ometi on suusaringkondades räägitud sellest, et äkki võiksid venelased naasta võistlustulle neutraalse lipu all. Match TV intervjueeris sellel teemal Välbet, kelle arvamus oli selge.

Nimelt küsiti talt, kas ei oleks hea, kui sportlased saaksid ise otsustada, kas soovivad võistelda neutraalse lipu all.

«Ma olen arvamusel, et kõik võivad enda eest otsustada. Samal ajal olen veendunud, et 99,9 protsenti Venemaa sportlastest ütlevad ilma Venemaa lipu ja hümnita võistlemisele ei,» ütles Välbe.

Aga kui mõni sportlane peaks sellise sammu ikkagi tegema. Kas talt võetaks rahaline tugi ära? «Minu jaoks on selline inimene reetur ja ta ei saa mingit tuge,» vastas Välbe ja lisas: «Ma ei tea riigi positsiooni selles asjas, ma olen vaid väike inimene.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles