Kontaveidi konkurent otsustas vaimse tervise nimel karjääri pausile panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Amanda Anisimova.
Amanda Anisimova. Foto: Carmen Mandato

Amanda Anisimova tutvustas ennast tenniseüldsusele tõsisemalt 2019. aastal, kui jõudis kõigest 17-aastasena Prantsusmaa lahtistel poolfinaali. Neli aastat hiljem on andekas ameeriklanna otsustanud aga armastatud alast pausi võtta. 

Parimal juhul maailma edetabelis 21. kohta hoidnud, kuid praegu 47. real paiknev Anisimova andis säärasest otsusest teada ühismeedia vahendusel. 

«Tere sõbrad. Leidsin, et teen postituse, kus selgitan täpsemalt, mis on vahepeal toimunud ja millised on minu edasised plaanid. Olen 2022. aasta suvest alates olnud kimpus läbipõlemise ja oma vaimse tervisega, mistõttu on tenniseturniiridest osa võtmine muutunud minu jaoks lihtsalt talumatuks.

Praegusel hetkel on minu vaimne heaolu mu esmane prioriteet, misvõttu võtan teatud ajaks aja maha. Praeguseks olen teinud kõik endast oleneva, et sellest kuidagigi läbi suruda. Jään igatsema väljakul olemist ning hindan teie jäägitut toetust,» kirjutas 21-aastane ameeriklanna Instagrami. 

Anisimova on karjääri jooksul võitnud kaks WTA-turniiri: 2019. aastal Kolumbias (WTA 250) ja 2022. aastal Melbourne'is (WTA 250).

Slämmiturniiridel on tema parimaks tulemuseks jätkuvalt juhtlõiguski mainitud poolfinaali trett 2019. aastal. Wimbledonis on tema parimaks tulemuseks veerandfinaal (2022), Austraalias neljas ring (2019 ja 2022) ning USA lahtiste kolmas ring (2020).

Anisimova on tenniseväljakul korra läinud vastamisi ka Anett Kontaveidiga, seda 2019. aasta Miami turniiril, kus 6:3, 1:6, 6:4 jäi peale meie valgepallur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles