Eesti parim võrkpallur pani hooajale kuldse punkti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Tammearu.
Märt Tammearu. Foto: Sander Ilvest

Mullu Eesti parimaks meesvõrkpalluriks valitud Märt Tammeraru pani välishooaja kuldse punkti, kui aitas koduklubi Roeselare Knacki Belgia meistriks.

Roeselare oli Belgia meistrivõistluse finaalseerias mängudega 3:0 üle igirivaalist Maaseiki Greenyardist. Kui kaks esimest kohtumist võideti tulemusega 3:1 siis reede õhtul peetud kolmas kohtumine lõppes seisuga 3:0 (32:30, 25:21, 25:14). 

Tammearu tegi kaasa terve kohtumise ning tõusis 18 punktiga (efektiivsus +13, rünnakuprotsent 70) ka üleplatsimeheks. Diagonaalründaja Sergio Koukartsev lisas omalt poolt 14 (+16, 41%) ja teine nurgamees Rune Fasteland 13 (+10, 64%) punkti.

Kui Tammearu sai tänavu rõõmustada kuldmedali üle, siis lisaks rändas Eestisse ka kaks Belgia meistrivõistluste hõbemedalit. Nimelt kandsid tänavu Maaseiki särki temporündaja Henri Treial – viimases kohtumises 7 punkti (+7, 80%) – ja sidemängija Renet Vanker.

Kõik kõnealused mehed kuuluvad suvel ka Eesti koondisesse, kuid nende täpne liitumine on veel selginemisel.

Tammearu näol on tänavu tegemist kõige uhkema autasu teeninud Eesti võrkpalluriga. Välismaa meistritiitli üle said tänavu rõõmustada ka Karli Allik (Soome), Mihkel Varblane (Austria) ja Oliver Venno (Katar), kuid nood liigad jäävad Belgia meistrisarjale tasemele poolest alla. 

Lisaks purjetas Tammearu Roeselarega tänavu tugevuselt teise eurosarja ehk CEV Cupi finaali, kus tuli tunnistada Itaalia hiiu Modena paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles