Ühismeediasse tehtud postitus tõi olümpiavõitjale viieaastase võistluskeelu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Wallace de Souza poseerimas ühes olümpiakullaga.
Wallace de Souza poseerimas ühes olümpiakullaga. Foto: Kirill Kudryavtsev

Brasiillasest olümpiavõitja Wallace de Souza ei tohi järgmised viis aastat kodumaal võrkpalliväljakutele astuda, kuna tegi ühismeedias vägivallale õhutava postituse.

Möödunud aasta oktoobris toimusid Brasiilias presidendivalimised, kus toonane riigipea Jair Bolsonaro pidi tunnistama vastaskandidaadi Luiz Inacio Lula da Silva paremust. Võit oli samas napp – Lula da Silva sai 50,9 protsenti häältest.

Pärast valimisi oli poliitiline olukord riigis pingeline ning de Souza näitas selgelt välja, keda tema valimistel toetas. Nimelt tegi ta oma ühismeedias küsitluse, kus tuli vastata, kas tema jälgijad laseksid uuele presidendile kuuli pähe.

Pärast asja ilmsiks tulemist eemaldas koduklubi Cruzeiro mehe teadmata ajaks koosseisust, lisaks määrati brasiillasele aastane rahvuskoondise esindamise keeld ning 90-päevane üldine võistluskeeld.

De Souza võttis seejärel küll postituse maha ning vabandas, kuid sellest ei piisanud, et teema vaibuks. Brasiilia olümpiakomitee jätkas asja menetlemist ning sealne eetikakomisjon otsustas pikendada mehe võistluskeelu viie aasta peale.

Säärane otsus tuli 2016. aastal Brasiilia koondisega olümpiavõitjaks tulnud diagonaalründajale šokina. «Olen üsna üllatunud. Viis aastat on pikk aeg. Olen hetkel 35-aastane, saan tänavu 36. Kui nii lähebki, siis teoreetiliselt on minuga kõik,» sõnas Wallace, lubades otsuse CASi edasi kaevata.

«Ma kahetsen seda väga. Tegin vea, nagu teevad vigu teisedki. Ma ei lõpeta mängimist. Usun, et mul on endiselt võimalus mängida väljaspool Brasiiliat, nii et ma ei peatu,» lausus ta kodumaa meediale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles