BLOGI ⟩ Mängleva kergusega konkurentidest möödunud Verstappen võitis Miami GP

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: CHANDAN KHANNA/Scanpix

Vormel 1 hooaeg jõudis sel hooajal esimest korda USA pinnale, kui sõideti Miami GP. Üheksandalt kohalt võistlust alustanud Max Verstappen möödus probleemideta ees olnud konkurentidest ja võttis kindla võidu.

Miami GP kvalifikatsioon tekitas võidusõiduks väga palju põnevust, sest mitmed põhitegijad startisid tavapärasest oluliselt kaugemalt. Näiteks sai Ferrari esisõitja Charles Leclerc lähte alles seitsmendalt positsioonilt ning valitsev maailmameister Max Verstappen veel kaks kohta kaugemalt.

Kui Ferrari ei suutnud kuidagi enda hoogu Miamis leida, siis Verstappen näitas taaskord, et tema on praegune F1 valitseja. Kahekordne maailmameister langes pärast starti 10. positsioonile, ent hakkas sealt väga kiiresti kõrgemale kerkima. 15. ringiks oli hollandlane juba teisele kohale kerkinud ning seda oivalise taktika ja võimsa vormeli toel.

21. ringil kerkis Verstappen juba esikohale ning ta suutis seda sisuliselt lõpuni ka säilitada. Tegemist oli kolmanda korraga Verstappeni karjääris kui ta suutis esikaheksast kaugemalt startides etapivõiduni jõuda.

Red Bullile kindlustas väga kindla kaksikvõidu esikohalt startinud, ent taktikaga alt läinud Sergio Perez. Poodiumi lõpetas kogenud Fernando Alonso, kellele see oli juba tänavu neljas kord kolmas koht teenida.

Enne võistlust:

Teist hooaega järjest toimuv Miami GP pakkus juba kvalifikatsioonis palju põnevust. Ajasõidu viimases voorus lehvitati punaseid lippe, mis pingerivi täielikult pea peale pööras.

Nimelt valitses kvalifikatsiooni esimest kahte vooru valitsev maailmameister Max Verstappen, ent otsustaval perioodil tabas teda ebaõnn. Hollandlane eksis viimase vooru esimesel katsel ning tal jäi aeg kirja saamata. Ta lootis viimasel ringil piisavalt hea tulemus välja sõita, millest taganuks koha esireas, ent see luhtus Ferrari esisõitja Charles Leclerci avarii tõttu.

Nõnda teenis hooaja teise kvalifikatsioonivõidu Verstappeni meeskonnakaaslane Sergio Perez. Mehhiklasel on ideaalne võimalus kerkida ka MM-sarja üldliidriks ning selle tagab ta Miamis triumfeerimisega. Praegu lahutab teda Verstappenist kuus punkti, ent hollandlane stardib alles üheksandalt positsioonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles