Endine tippmängija: mu süda on 45 protsenti surnud, kuid ärge tundke mulle kaasa

Karl Mihkel Eller
Copy
2004. aastal lõpetasid Hollandi koondisekarjääri neli legendi (vasakult): Frank de Boer, Marc Overmars, Jaap Stam ja Ronald de Boer.
2004. aastal lõpetasid Hollandi koondisekarjääri neli legendi (vasakult): Frank de Boer, Marc Overmars, Jaap Stam ja Ronald de Boer. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix

Endine Hollandi jalgpallikoondislane ja Barcelona mängija Marc Overmars sai detsembris tõsise terviserikke ning tunnistas nüüd, et jäi ellu suuresti tänu õnnele. Samas ütles märtsis 50. sünnipäeva tähistanud mees, et kaasa talle tunda ei tasu.

Overmars kuulus aastatel 1993-2004 Hollandi koondisesse ja lõi 17 väravat. Amsterdami Ajaxist ja Londoni Arsenalist jõudis ründaja 2000. aastal Barcelonasse, kus sai neljal hooajal väljakule 97 mängus ja lõi 15 väravat.

Detsembris teatati, et Overmars sai kerge insuldi ja pidi viibima haiglaravil. Hiljem selgus, et tegelikult oli tegemist südameinfarktiga ning mees peab läbima pika ravi, et uuesti terveks saada. Vahetult pärast juhtunut suutis tema süda pumbata verd vaid 30-protsendilise efektiivsusega.

Overmars jätkab tööd Belgia jalgpalliklubi Antwerpeni Royali spordidirektorina, kuid läbi elatud terviserike on mehele jätnud märkimisväärsed armid. «Pikalt rääkides pean hinge tõmbama ja keskendumiseks vajan palju energiat. Mu süda on 45 protsenti surnud. Aga te ei tohiks minule kaasa tunda. Ma olen õnnelik mees, pean lihtsalt jaotama oma energiat nii palju kui suudan,» ütles Overmars intervjuus Antwerpeni ajalehele Het Laatste Nieuws.

Overmars on Hollandi koondise ridades kohtunud ka Eestiga. 2011. aasta 6. juunil jooksis ta väljakule mälestusväärses Lilleküla staadioni esimeses mängus, kus Eesti võõrustas MM-valiksarjas tulbimaa koondist. Eesti osutas staaridest kubisenud Hollandile tugevat vastupanu, kuid kaotas lõpuks 2:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles