Malekuningas avalikustas kaua hoitud saladuse: olin korralikult purjus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Magnus Carlsen.
Magnus Carlsen. Foto: ARUN SANKAR

Malekuningas Magnus Carslsen avaldas kaua hoitud saladuse 2012. aastal toimunud ajaloolisest turniirist.

Eelmisel nädalala vabatahtlikult male MM-tiitlist loobunud Carlsen avaldas enda taskuhäälingus, et on korra elus alkoholijoobes maleturniiril osalenud. See toimus 2012. aastal, mil Carlsenist sai läbi aegade kõrgeimat reitingut omav maletaja ajaloos.

«Ma mäletan endiselt, kui halb mul tolle mängu ajal oli,» viitas Carlsen Londoni turniiril toimunud kohtumisele Luke McShane'iga.

Nimelt oli Carlsen otsustanud enne turniiri enda sünnipäeva kergelt tähistada. Ta läks väikse seltskonnaga bowlingut mängima, ent peagi läks suureks alkoholi joomiseks. Seejuures kestis pidu hommikutundideni ning Carlsen läks mängima täielikult magamata.

«See oli esimene ja ainus kord, kui olen mänginud tavamalet, olles täiesti purjus. Ma polnud maganud ega midagi. Tundsin ennast tolle mängu ajal väga halvasti ning soovisin alla anda. Mind mängiti kohtumise alguses täielikult üle,» vaatas Carlsen kohtumisele tagasi.

McShane andis juhtpositsiooni ühe väikese eksimusega ära ning norralane kasutas võimaluse kohe ära. Ta selgitas, et antud hetke märgates oli alkohol justkui hetkega kehast kadunud. Lõpuks teenis Carlsen ka kuus tundi kestnud lahingus võidu.

Kokkuvõttes võitis Carlsen ka Londonis võidutrofee ning ta kasvatas enda malereitingu esmakordselt rekordilisele tasemele, möödudes legendaarsest Garry Kasparovist. Aasta hiljem krooniti ta esimest korda maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles