Eesti kahepaat alustas hooaega hästi, kuid Pariisi olümpia piletit minnakse jahtima neljasel

Ville Arike
, reporter
Copy
Mihkail Kushteyn ja Johann Poolak Zagrebi MK-etapil.
Mihkail Kushteyn ja Johann Poolak Zagrebi MK-etapil. Foto: Detlev Seyb/World Rowing/Eesti Sõudeliit

Rahvusvaheline sõude­hooaeg algas nädala­vahetusel Zagrebis peetud MK-etapiga. Eemale jäid paljud tippriigid, eemale jäid ka mitmed Eesti tipud, ent kes kohale läksid, said enda suutlikkusest esimese pildi ette. Mikhail Kushteyn ja Johann Poolak pälvisid paarisaerulisel kahepaadil neljanda koha.

Kohe alustuseks võib ära öelda, et Eesti sõudeliit ei plaani Pariisi olümpiakohti minna ründama mingi uue skeemiga. Põhipanus tehakse endiselt neljapaadile, ent eelmisel aastal lisaks Kushteynile ja Poolakule selles istunud vanameistrid Tõnu Endrekson ja Allar Raja alustavad hooaega lihtsalt hiljem.

«Kui hooaja plaane tehes koos istusime, soovisime meie Mišaga (Kushteyniga – toim) alustada kohe hooaja algusest. Sest kui eelmine hooaeg lõppes, tundsime, et võiks veelgi võistelda. Paatkonna vanemad mehed seevastu tundsid, et said just parajalt teha.

Nõnda jõudsimegi selleni, et meie alustame tänavust hooaega kohe esimesest MK-etapist ja võistleme esialgu kahepaadil. Tõnu ja Allar liituvad hiljem,» selgitas Poolak olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles