BLOGI Kanepi võitles, kuid langes Rooma tippturniiril konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS / SCANPIX

Eesti naiste tennise esireket Kaia Kanepi (WTA 71.) kaotas Rooma WTA 1000 kategooria turniiri avaringis tšehhitarile Markéta Vondroušovále (WTA 70.) 0:6, 6:4, 2:6.

Avaseti kaotas Kanepi kõigest 26 minutiga kuivalt. Teises setis jäi ta 0:2 ja 1:3 kaotusseisu, kuid suutis siis mängurütmi leida ning vastase pallingu kolmel korral murda. Otsustavas setis oli Kanepil oma pallingul suuri raskusi, sest servigeimi loovutas ta vastasele koguni kolmel korral.

Kuigi Kanepi näitas kohati head minekut, tegi Vondroušová tema elu piisavalt raskeks. Nii tuli Kanepil viimase kümne mängu jooksul tunnistada juba üheksandat korda vastase paremust.

Kanepi lõi esimest servi 50 protsendiga ning võitis avaservilt 54 protsenti (35/19) punktidest. Teiselt pallingult võitis ta 26 protsenti (25/9) punktidest.

Mõlemad tennisistid tegid 21 äralööki, kuid Kanepil kogunes lihtvigu 57 ning vastasel 27. Mängitud punktidest võitis Kanepi 69, vastane 92.

Enne mängu:

Kanepi ja Vondroušová kohtumine on kavas turniiri suuruselt teise väljaku kolmanda matšina. Nende mõõduvõtule eelneb kaks meeste lahingut ning nõnda on esialgu märgitud, et Eesti esireket ei tule väljakule enne kella 15.

Nädalaga maailma edetabelis kümme kohta tõusnud 23-aastane Vondroušová on seni mõlemad Kanepiga peetud mängud võitnud, viimati jaanuaris Austraalia lahtiste soojendusturniiril.

Võidu korral läheb Kanepi järgmises ringis vastamisi 24. asetusega rumeenlanna Bianca Andreescuga (WTA 31.).

Eduka turniiri korral on võimalik ka vastasseis Anett Kontaveidiga. Nimelt loositi eestlannad Roomas esimesse tabeliveerandisse ehk kui mõlemad suudavad neli matši võita, siis kohtuksid nad veerandfinaalis. Samas tabeliveerandis jahivad turniirivõitu maailma esireket poolatar Iga Świątek ja 9. asetusega María Sákkari (WTA 8.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles