VIDEO ⟩ Vastastiimi omanikku küünarnukiga lükanud Jokic pääses mängukeelust, kuid peab kõvasti kukrut kergitama

Christopher Krutto
Copy
Nikola Jokic (nr 15) vahetult pärast Mat Ishbia lükkamist.
Nikola Jokic (nr 15) vahetult pärast Mat Ishbia lükkamist. Foto: Christian Petersen/Getty Images via AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA läks tuliseks Denver Nuggetsi ja Phoenix Sunsi vahelises kohtumises, kui Nuggetsi täht Nikola Jokic tõukas Sunsi värsket omanikku Mat Ishbiat.

Ishbiast sai veebruaris Sunsi suuromanik ning ta pidi klubi eest käima välja neli miljardit dollarit (umbes 3,64 miljardit eurot - toim.). Nüüd sattus ta ootamatult tähelepanu keskpunkti.

Nimelt tekkis Sunsi ja Nuggetsi seeria neljandas mängus olukord, kus mängust välja läinud pall kukkus Ishbiale sülle. Jokic läks seda endale võtma, kuid Sunsi omanik keeldus seda andmast ja viskas lõpuks palli serblasest eemale.

Jokicile see käik ei meeldinud ning ta lükkas küünarnukiga Ishbiat, kes teatraalselt tooli kukkus. Olukorra järel anti Jokicile tehniline viga, kuigi arutati ka NBA ühe parema mängija platsilt kõrvaldamist.

Kohtumise järel andis NBA teada, et Jokicile mängukeeldu ei määrata, kuid ta peab tasuma 25 000 dollari (umbes 22 750 eurot - toim.) suuruse trahvi. Kuna tema aastapalk on üle 30 miljoni dollari, siis väga hull karistus see ilmselt tema jaoks ei ole.

«Fänn lähenes mulle esimesena. Ma mõtlesin, et liiga peaks meid kaitsma. Äkki ma eksisin,» vahendab ESPN Jokici seletust olukorrale. «Ma ei tea, kes ta on, aga ta on fänn. Või ei ole?»

Ishbia ise proovis samuti kohtumise järel tuure maha tõmmata. «Hea võit Sunsile seni imelises seerias. See peaks olema ja ongi ainuke lugu. Eelmise õhtu intsidendi tõttu kellelegi võistluskeelu või trahvi määramine ei oleks õige. Mul on Jokici vastu suur austus ja ma ei taha midagi sellist näha,» kirjutas mees oma ühismeediakontol.

Suns võitis lõpuks kohtumise 129:124. Nelja võiduni mängitavas seerias on hetkel kummalgi tiimil kirjas kaks võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles