Suri jalgpalliajalugu teinud väravavaht

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leinaküünal.
Leinaküünal. Foto: Elmo Riig

Jalgpallimaailma tabas lein, sest elavate seast lahkus ajalugu teinud Mehhiko värvavaht Antonio Carbajal.

Carbajal kirjutas end 1966. aastal igaveseks ajalukku, kui temast sai esimene jalgpallur, kes mänginud viiel MM-finaalturniiril. Ta seisis Mehhiko väravas nii 1950., 1954., 1958., 1962. kui ka 1966. aasta MMidel. Sellest enamat pole suutnud ükski jalgpallur tänaseni.

Seejuures hoidis Carbajal rekordit üksinda koguni 32 aastat. Hiljem on sarnase saavutusega hakkama saanud Lothar Matthäus, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Rafael Márquez ja Andrés Guardado. Viimased kaks samuti Mehhiko koondist esindades.

Kokku õnnestus Carbajalil esindada Mehhiko koondist 48 kohtumisest, millest 11 tulid MM-finaalturniiridel. Klubikarjääris pidas 93-aastaselt manalateed läinud mehhiklane 409 kohtumist, millest suurem osa tuli Mehhiko klubi Leoni eest.

FIFA president Gianni Infantino saatis lahkunu lähedastele kaastundeavalduse. «Meid tabas suur kurvastus, kui saime teada, et Antonio Carbajal on meie seast lahkunud. Ta oli esimene jalgpallur, kes suutis osaleda viiel erineval MM-finaalturniiril. Saadan sügava kaastunde lahkunu perekonnale ja kõikidele Mehhiko fännidele, keda tabas lein.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles