Kätest ja jalgadest ilma jäänud olümpiavõitja tegi pärast operatsiooni esimese avaliku pöördumise

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Roman Kostomarov.
Roman Kostomarov. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Venelasest olümpiavõitja Roman Kostomarovi viimased kuud on olnud karmid. Pärast koroonaviirusega nakatumist tekkisid tal mitmed terviseprobleemid, mis päädisid kätest ja jalgadest ilmajäämisega.

46-aastane Kostomarov viibib haiglas 10. jaanuarist. Kuigi haiglasse viidi ta koroonaviiruse põhjustatud raske kopsupõletiku tõttu, siis hiljem tuli sepsise ohu ja vereringeprobleemide tõttu amputeerida ta jalad. Samal põhjusel jäi ta ilma kätest ning ta on elanud haiglas üle kaks insulti ja ajuverejooksu.

Kuigi mehe elu on jäädavalt muutunud, on ta viimaks piisavalt terve, et avalikkuse ette tulla. Seda tegi Kostomarov sotsiaalmeedia vahendusel, postitades positiivsust täis sõnumi.

«Tere kõigile! Tänan kõiki, kes on minu pärast muretsenud, palvetanud ning uskunud, et suudan elu kõige keerulisemast olukorrast välja tulla. Mind ootavad ees veel paljud raskused, kuid loodan, et suudan nendega toime tulla. Suur tänu minu lähedastele ja arstidele, kes mind teistpoolsusest tagasi tõid ning minuga tänaseni tööd teevad,» kirjutas Kostomarov, kes krooniti koos partneri Tatjana Navkaga 2006. aastal Torinos jäätantsu olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles