Irvine: Schumacher on nagu ilma gaasita Coca-Cola

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddie Irvine
Eddie Irvine Foto: AFP / Scanpix

Endine vormel-1 piloot Eddie Irvine võttis endale omasel bravuurikal moel sõna kahe tänavu sarjas osaleva eksmaailmameistri Michael Schumacheri ja Kimi Räikköneni kohta. Iirlane leiab, et mõlemal oleks targem kindad varna riputada.

Kui Irvine’ilt küsiti arvamust selle kohta, et Schumacher jäi mullu sageli tiimikaaslasele Nico Rosbergile alla, ei hoidnud iirlane ennast tagasi. «Ta on üks kõigi aegade parimaid sõitjaid, aga ei saa Rosbergist jagu! Ärge mõistke mind valesti, Rosberg on pagana hea piloot, aga mitte sama hea kui Schumacher oma parimatel päevadel,» põrutas iirlane ajakirjale Autosport antud usutluses.

Sellega Irvine ei piirdunud, vaid jätkas veel värvikamalt. «Minu meelest on Michaeli parim-enne kuupäev möödas. Ta on nagu Coca-Cola, millest on gaas välja jooksnud. No kes seda tahaks? Räägitakse, et tegu on meeskonna korraldustega või et Rosberg on osanud autot paremini seadistada või et Michael pole rehvidega harjunud, aga tõsiasi on see, et mees on 43 aastat vana. Ta polnud juba siis tippvormis, kui esimest korda võistlemisest loobus.»

Kimi Räikköneni naasmist vormel-1 sarja pidas Irvine samuti arusaamatuks. «Kõik on elevil, et ta naaseb, aga mina ei mõista, miks Lotus ta palgale võttis. Minu meelest on ta oma karjääri täiesti ära käkkinud. Kimi meeldib mulle, aga kuidas saab Ferrariga maailmameistriks tulnud mees esmalt töötuks jääda ja siis põlvili paludes tagasi Lotuse juurde tulla? Ma ei usu, et sellest koostööst midagi sünnib.»

Siiski jagub Irvine’il soomlase kohta ka paar head sõna. «Kimi mõjub vormel-1 sarjale selles mõttes hästi, et ta on üks väheseid mehi, kelle võistlusvälistest tegudest kirjutatakse vähemalt sama palju kui tema sõidustiilist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles